Suomalaiset onnistuivat MM-sprintin karsinnassa

Suunnistuksen MM-kisat alkoivat sunnuntaiaamulla suomalaisittain mukavasti. Sprintin karsintakilpailussa kaikki suomalaiset selviytyivät finaaliin ongelmitta. Parhaat lähtöpaikat iltapäivän finaaliin saivat erässään toiseksi sijoittuneet Tero Föhr ja Anni-Maija Fincke. Minna Kauppi oli erässään kolmas, edellä finaalin ennakkosuosikeihin kuuluvat Simone Niggli ja Helena Jansson.

Tuomas Tervo oli eränsä viides ja Riina Kuuselo seitsemäs. Heikoimman lähtösijan finaaliin saa suomalaisista MM-ensikertalainen Olli-Markus Taivainen, joka oli erässään kolmastoista, kun 15 parasta selvisi finaaliin.

Maajoukkueen päävalmentaja Janne Salmi oli tyytyväinen suojattiensa MM-avaukseen.

– Tämä oli varmaan parhaasta päästä MM-sprintin karsintoja. Kaikkiaan viisi suomalaista oli seitsemän joukossa. Porukka juoksi kuten oli suunniteltu: otettiin keventäviä reitinvalintoja, eikä revitelty ihan täysiä, kertasi Salmi karsinnan jälkeen.

MM-sprintin karsinta sujui ilman yllätyksiä. Oman eränsä voittivat Sveitsin Matthias Müller, Ruotsin Emil Wingstedt sekä tasa-ajalla ykkössijan jakaneet Sveitsin Fabian Hertner ja Venäjän Andrei Hramov. Naisten erävoitot menivät Sveitsin Simone Nigglille sekä Ruotsin Linnea Gustafssonille ja Emma Claessonille. Sprintin karsinta juostiin puistomaisella museoalueella, jossa kilpailijoille tarjottiin monipuolisia sprinttihaasteita.

MM-sprintin karsinta, Trondheim

Miehet

Karsintaerä 1: 1)Mattias Müller SUI 14.57, Tero Föhr FIN 15.27
Karsintaerä 2: 1) Fabian Hertner SUI 14.52, 1) Andrei Hramov RUS 14.52, 5) Tuomas Tervo FIN 15.01
Karsintaerä 3: 1) Emil Wingstedt SWE 15.01, 13) Olli-Markus Taivainen FIN 16.29