Kauppi ja Anjala keskimatkan mestarit

Alavudella ratkaistiin lauantaina suunnistuksen keskimatkan Suomen mestaruudet. Naisten sarjan voitti Asikkalan Raikkaan Minna Kauppi ja miesten mestariksi ylsi Ikaalisten Nousevan-Voiman Topi Anjala.

Kaupin mestaruus irtosi 29 sekunnin erolla ennen Paimion Rastin Inga Dambea. Saila Kinni oli pronssitaistelun kolmas häviten mestarille 2.14.

– Kisa sujui mukavasti, vain yhden pienen koukun tein. Suoritus oli tasainen, arvioi Kauppi, joka nimesi kahden seuraavan viikonlopun maailmancupin osakilpailut seuraaviksi näyttöpaikoikseen.

Miesten kärkikaksikko oli sama kuin pari viikkoa sitten SM-pitkällä matkalla, järjestys vain vaihtui. Anjala jätti matkan seitsemännen maailmanmestaruuden Ranskassa voittaneen Thierry Gueorgioun hopealle 55 sekunnin erolla. Kolmas oli Petteri Muukkonen.

– Fysiikka ratkaisi tänään, oli vahva juoksupäivä. Ehkä minulla oli tänään enemmän nälkää kuin muilla, pohti Anjala.