Kauppi ja Ikonen neljänsiä maailmancupissa

Minna Kauppi ja Pasi Ikonen jatkoivat lauantaina hyviä esityksiään suunnistuksen maailmancupin syksyn osakilpailuissa. Molemmat sijoittuivat Sveitsissä käydyssä toiseksi viimeisessä osakilpailussa neljänneksi. Keskimatkan voittajat La Chaux-de-Fondsissa olivat Ranskan Thierry Gueorgiou ja Ruotsin vasta 19-vuotias Tove Alexandersson.

Kauppi teki heti ykkösrastille yli minuutin virheen, mutta nousi hyvin mukaan taisteluun kilpailun kärkisijoista. Loppumatkan pitkällä välillä tullut virhe pudtti Kaupin mitalisijoilta. Maalissa ero Alexanderssoniin oli 1.43, mutta toiseksi sijoittunut Ruotsin Helena Jansson oli vain 14 sekunnin päässä.

– Minnalla oli tänään eväät voittoon olemassa, mutta isoja virheitä ei tänään saanut anteeksi. Minna tuntui olevan tänään hieman väsynyt leiriviikon jäljiltä, sillä suoritus oli hyvä, mutta ei mikään huippujuoksu, arvioi maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini.

Miesten kisassa Pasi Ikosen alku oli myös heikko. Hän teki alkumatkan kuudella rastilla noin 15 sekunnin virheitä. Hyvä fyysinen vire piti Ikosen kuitenkin hyvin kärjen mukana.

– Pasi teki lopun peitteisellä notkorastilla vielä noin minuutin virheen, ja ero kärkeen oli vajaan minuutin, joten hän oli tässäkin kisassa koko porukasta fyysisesti vahvin. Se on jotain uutta, mitä ei ole aiemmin ollut, Taini vertasi.

Miesten voittaja Gueorgiou oli Ikosta 54 sekuntia nopeampi. Ikonen menetti kolmannen sijan lopun niittypätkällä nilkan muljahdukseen, ja Sveitsin Fabian Hertner kiri kolmen sekunnin erolla suomalaisen ohi.

Ikosen ja Kaupin takana parhaat suomalaiset löytyivät sijoilta 14. Saila Kinni teki erinomaisen suunnistussuorituksen, mutta joutui hieman taipumaan lopun fyysisellä osuudella. Jonne Lehdolle 14. sija puolestaan on paras ulkomailla juostu maailmancupin sijoitus.

Suunnistuksen maailmancup päättyy sunnuntaina kilpailtavaan sprinttiin.

Suunnistuksen maailmancup, La Chaux-de-Fonds Sveitsi
Miehet: 1) Thierry Gueorgiou FRA 35.52, 2) Daniel Hubmann SUI 36.05, 3) Fabian Hertner SUI 36.43, 4) Pasi Ikonen FIN 36.46, 5) Peter Öberg SWE 36.56, 6) Baptiste Rollier SUI 37.10, 14) Jonne Lehto FIN 38.41, 29) Tero Föhr FIN 40.42, 37) Topi Anjala FIN 41.54, 39) Petteri Muukkonen FIN 42.22, 44) Leo Laakkonen FIN 42.45, 48) Tuomas Tervo FIN 44.02.
Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 33.16, 2) Helena Jansson SWE 34.45, 3) Ida Marie Näss Björgul NOR 34.50, 4) Minna Kaupi FIN 34.59, 5) Linnea Martinsson SWE 35.43, 6) Dana Brozkova CZE 35.46, 14) Saila Kinni FIN 37.23, 19) Merja Rantanen FIN 37.52, 22) Venla Niemi FIN 38.12, 23) Katri Lindeqvist FIN 38.27, Anni-Maija Fincke FIN dsq.