Minna Kauppi maailmancupin osakilpailun voittoon Tšekissä

Minna Kauppi voitti tänään käydyn maailmancupin osakilpailun Tšekin Liberecissä. Kilpailu käytiin pitkän matkan takaa-ajona eilisen keskimatkan määräämässä käänteisessä juoksujärjestyksessä. Miehissä Topi Anjala oli kolmas.

Kauppi oli tänään kolmanneksi nopein mutta aika riitti voittoon, kun lopulliset tulokset laskettiin eilisen keskimatkan ja tämän päivän kilpailun yhteisaikana.

– Aluksi tuli tehtyä muutama mutkittelu, mutta takaa-ajon kärjessä mennessä on kova paine ja rastit pitää ottaa varmistaen. Onneksi lopun hajonnat sujuivat ongelmitta ja sai tuuletella rauhassa, Kauppi kertoi.

Kauppi voitti kultaa 25 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Tšekin Dana Brozkovaan. Kolmanneksi suunnisti Ruotsin nuori lupaus Tove Alexandersson, jääden Kaupille 40 sekuntia.

Muista Suomen naisista Merja Rantanen (18:s) ja Katri Lindeqvist (19:s) olivat ainoat kahdenkymmenen joukkoon suunnistaneet.

Miehissä Topi Anjala ylsi pronssille. Voittajaksi miehissä suoriutui sveitsiläinen Marc Lauenstein. Hopeaa sai pitkän matkan hallitseva maailmanmestari, ranskalainen Thierry Gueorgiou. Anjala jäi voittajalle hieman yli minuutin.

Mats Haldin oli lopputuloksissa kuudes. Jonne Lehto pääsi myös kahdenkymmenen joukkoon, sijoitus oli 17:s. Petteri Muukkonen, Leo Laakkonen ja Tuomas Tervo hylättiin.

Eilen keskimatkan voittanut Pasi Ikonen ei osallistunut tämän päivän kisaan sairastumisen takia.

Maailmancupin päätösosakilpailu käydään ensi viikonloppuna Sveitsissä.

Tulokset, maailmancup pitkän matkan takaa-ajo, Liberec, Tšekki

Tulokset laskettiin eilisen keskimatkan ja tämän päivän pitkän matkan kilpailuiden yhteisaikana.

Miehet: 1) Marc Lauenstein SUI 2.23.15, 2) Thierry Gueorgiou FRA 2.23.38, 3) Topi Anjala FIN 2.24.19, 4) Daniel Hubman SUI 2.25.08, 5) William Lind SWE 2.25.56, 6) Mats Haldin FIN 2.27.16, 17) Jonne Lehto FIN 2.30.04, Petteri Muukkonen disq., Leo Laakkonen disq., Tuomas Tervo disq.

Naiset: 1) Minna Kauppi FIN 1.58.39, 2) Dana Brozkova CZE 1.59.04, 3) Tove Alexandersson SWE 1.59.19, 4) Signe Søes DEN 1.59.43, 5) Eva Jurenikova CZE 1.59.56, 6) Ines Brodmann SUI 2.00.58, 18) Merja Rantanen FIN 2.08.12, 19) Katri Lindeqvist FIN 2.08.26, 26) Saila Kinni FIN 2.11.10, 30) Venla Niemi FIN 2.12.04.