Parjanne putosi sprintin finaalista

Suunnistuksen maailmancup jatkui Uudessa-Seelannissa sprintin karsinnalla. Suomalaiset selviytyivät tiistain finaaliin Antti Parjannetta lukuunottamatta.

Parjanne oli ensimmäinen putoaja sijoituttuaan karsinnassa sijalle 42. Hän hävisi neljä sekuntia viimeisen finaalipaikan jaetulla sijalla 40 ottaneelle Mårten Boströmille. Suomen miehistä paras oli Tuomo Mäkelä, jonka sijoitus karsinnassa oli 31.Mäkelä ei ollut omaan suoritukseensa tyytyväinen, sillä hänen mukaansa suunnistus ei lähtenyt missään vaiheessa sujumaan eikä juoksussakaan ollut aivan paras päivä.

Miesten karsinnan voitti avauskisan ykkönen Sveitsin Fabian Hertner. Finaalista karsiutui myös Ruotsin Johan Runesson, joka oli avauskisan kakkonen.

– Tänään juostiin vain paikoista finaaliin, joten sijalla (40 joukossa) ei ole merkitystä. Kisa oli erittäin tekninen sprintti, sillä radalla oli paljon aitoja ja rakennuksia ja reitinvalintojen kanssa piti olla koko ajan tarkkana, kertasi valmentaja Antti Harju.

Naisten kisassa kaikki suomalaiset selvityivät finaaliin. Vauhdikkaimmin karsinnan selvittivät Venla Niemi (15.) ja Outi Ojanen (16.). Lisäksi Riina Kuuselo nähdään finaalissa tiistaina. Minna Kauppi oli vielä flunssatoipilaana.

– Uskon, että Minna pystyy juoksemaan jo viikonlopun takaa-ajokisan, Harju arvioi.

Maailmancupin avauskierros Uudessa-Seelannissa päättyy sunnuntaina kilpailtavaan keskimatkan kaksiosaiseen takaa-ajokisaan (prologi + finaali).

Maaillmancupin 2. osakilpailun karsinta, Wellington Uusi-Seelanti
Tulokset, sprintin karsinta
Miehet: 1) Fabian Hertner SUI 13.27, 2) Jonas Leandersson SWE 13.47, 3) Olav Lundanes NOR 13.50, 4) Matthias Kyburz SUI 13.51, 5) Jerker Lysell SWE 13.58, 6) Andreas Kyburz SUI 14.01, 31) Tuomo Mäkelä FIN 14.44, 39) Mårten Boström FIN 15.01, 41) Antti Parjanne FIN 15.05. 40 parasta finaaliin.

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 14.05, 2) Helena Jansson SWE 14.16, 3) Sara Lüscher SUI 14.36, 4) Lena Eliasson SWE 14.48, 5) Lizzie Ingham NZL 14.50, 6) Ida Bobach DEN 14.51, Judith Wyder SUI 14.51, Annika Billstam SWE 14.51, 15) Venla Niemi FIN 15.26, 16) Outi Ojanen FIN 15.27, 26) Riina Kuuselo FIN 16.02, Minna Kauppi ei startannut.