Venla Niemi kuudes mc-avauksessa

Suomen Venla Niemi avasi suunnistuksen maailmancup-kauden mukavasti sijoittuen kuudenneksi Uuden-Seelannin Waikawa Beachilla käydyssä kisassa. Niemi jäi keskimatkan kisan voittaneelle Ruotsin Helena Janssonille 2.24.

Niemi oli matkalla vahvasti kohti kärkikolmikkoa, sillä vielä kymmenen minuuttia ennen maalia yleisörastin väliajalla Niemi oli kolmantena runsas puolitoista minuuttia Janssonin takana, vain kymmenen sekunnin päässä kakkossijasta. Lopun pieni virherypäs kuitenkin pudotti suomalaisen sijoituksen kuudenneksi ja aikaero kärkeen kasvoi minuutilla.

– Sijoitukseen voin olla tosi tyytyväinen – tämä kuuden joukkoon pääsy on kuitenkin minulle vielä harvinaista herkkua, viime kaudella lopullisen kansainvälisen läpimurtonsa tehnyt Niemi korosti kisan jälkeen.

Toiseksi paras suomalaisnainen oli Riina Kuuselo sijalla 12. Kuuselon mieltä lämmitti mukavasti sujunut paluu maajoukkuepaitaan. Minna Kauppi joutui flunssan takia jäämään kisasta pois.

Miehissä suomalaiset jäivät kauas kärjestä.  Sprinttimatkoille keskittyvä Tuomo Mäkelä oli parhaana suomalaisena sijalla 31. Ero kisan kärkimieheen Sveitsin Fabian Hertneriin kasvoi yli seitsemään minuuttiin.

– Suomen miehet pystyivät perusjuoksuihin ja virheet kasvattivat eron kärkeen isoksi. Kisa oli pienipiirteisellä alueella rantadyyneillä ja välillä puikattin metsän puolelle – suomalaisille tällainen on melko vieras maastotyyppi. Radat olivat runsasrastisia, joilla tehtiin paljon pieniä virheitä, Suomen valmentaja Antti Harju paketoi kisan.

Maailmancup jatkuu Wellingtonissa käytävällä sprintillä, jonka karsinta on maanantaina ja finaali tiistaina.