Suomen naisille MM-viestihopeaa

Suomi sai MM-hopeaa naisten viestissä joukkueella Venla Niemi, Anni-Maija Fincke ja Minna Kauppi. Viestin voitti Norja ja kolmanneksi sijoittui Sveitsi.

Niemi aloitti viestin hieman haparoiden, mutta paransi suoritustaan ja toi Suomen vaihtoon ensimmäisenä kymmenisen sekuntia ennen Iso-Britanniaa, Sveitsiä ja Norjaa.

-Luottoni joukkueemme tyttöihin on kova, joten pyrin vain rauhalliseen suoritukseen. Eilisen keskimatkan tapaista kiirettä ei nyt ollut, vaan olen viesteissä yleensä oikeastaan rauhallisempi kuin henkilökohtaisilla matkoilla, Niemi pohti.

Toisella osuudella Norjan Mari Fasting onnistui repimään eroa muihin joukkueisiin. Suomen Anni-Maija Fincke selvitti kuitenkin osuutensa ilman suurempia virheitä, kun taas esimerkiksi Sveitsin Judith Wyder pelasi Sveitsin pitkälti ulos voittokamppailusta.

– Etenin ehkä vähän tökkivästi ja hitaasti, mutta varmasti, Fincke kommentoi.

naiset_maaliin_pv450

Minna Kauppi lähti ankkuriosuudelle kolmisen minuuttia Norjan Anna Margrethe Hausken-Nordbergin perään, ja onnistui puolittamaan eron. Kauppi palasi omalle varmalle ja vauhdikkaalle tasolleen juosten ankkuriosuuden kärkiajan.

– Tänään oli kropan jatkeena omat jalat ja oma pää, en tiedä kuka ne oli vaihtanut alkuviikon kilpailuihin. Tämä hopea oli ehdoton työvoitto, Kauppi iloitsi.

Voittoon juosseen Norjan naiset tekivät ehjät ja tasaiset suoritukset. Reilun minuutin turvin irronnut kulta pelasti pitkälti Norjan heikosti sujuneen kilpailuviikon.

– Me todella tarvitsimme tämän kullan, sillä joukkeemme aiemmat esitykset näissä kisoissa eivät ole olleet kovin hyviä, Hausken-Norberg iloitsi.

Pronssimitalin kohtalosta käytiin jännittävä taistelu. Eilisen keskimatkan kulta- ja hopeamitalisti Niggli ja Alexandersson sortuivat kumpikin viestissä lukuisiin virheisiin. Pienimmillään heidän eronsa oli puolisen kilometria ennen maalia muutaman sekunnin, mutta Niggli piti johtoasemasa tuoden Sveitsin pronssille. Alexanderssonin oli tyytyminen neljänteen sijaan, joka on Ruotsille historiallinen sijoitus naisten MM-viestissä. Kyseessä on ensimmäinen kerta ikinä, kun Ruotsi jäi ilman mitalia naisten viestissä.