Laurila ja Hara ykkösiä

Marika Hara teki Porgugalissa pyöräsuunnistuksen maailmancupin viimeisessä osakilpailussa sen mitä pitikin voittaakseen maailmancupin kokonaiskilpailun. Ennen päätöskisaa Haralla oli takaa-ajettavaa neljä pistettä Ruotsin Cecilia Thomassoniin, ja suomalainen tarvitsi sijoituksen kärkikolmikkoon ennen ruotsalaista. Kun Hara oli kisan kolmas ja Thomasson vasta sijalla 14., varmistui suomalaisen kolmas peräkkäinen maailmancupin kokonaiskilpailun voitto. Thomasson teki kisassa virheitä, ja rengasrikko vei lopun terän voittotaistelusta.

Hara oli tyytyväinen pystyttyään jatkamaan voittoputkeaan maailmancupin kokonaiskilpailussa.

– Ihan hyvä, että se sieltä taas tuli. Kolmen voittoputki kertoo monesta ehjästä kaudesta, vaikka arvokisoissa ei aina parasta olisi saavuttanutkaan. Tänään ajo ei oikein kulkenut ja tuli muutama tyhmä reitinvalinta. Yritin ajella omaa vauhtia, Hara kertasi kisaa.

Naisten kisan voitti Suomen Susanna Laurila, joka samalla nousi kolmanneksi maailmancupin kokonaiskilpailussa. Laurilan voitto irtosi raskaassa kisassa lähes kahden minuutin erolla ennen Ranskan Laure Coupatia. Hara on 39 sekunnin turvin kolmas ennen Suomen Ingrid Stengårdia. Reilu voittomarginaali yllätti Laurilan.

– Päivä ei ollut fyysisesti mikään hyvä, mutta yllättävän paljon eroa kertyi. En tehnyt kauheasti virheitä. Kiva päättää kausi näin, myhäili kauden ensimmäisen cup-voittonsa ajanut Laurila kisan jälkeen.

Hienon suomalaispäivän varmisti Antonia Haga ottamalla uransa parhaan arvokisasijoituksen, viides. Eeva-Liisa Hakala kaatui ja joutui keskeyttämään.

Miesten kisassa ylivoimaiseksi ykköseksi ajoi Tsekin Krystof Bogar. Venäjän Anton Foliforov otti toisen sijan ja nousi samalla kokonaiskilpailun voittoon. Paras suomalainen oli Jussi Laurila, joka ajoi kolmanneksi. Se tiesi Laurilalle samalla nousua cupin kokonaispisteissä toiseksi. Pekka Niemi oli hienosti viides ja Samuli Saarelakin vielä yhdeksäs. Tuomo Lahtinen ajoi hienosti sijalle 14.