Suomelle neljä mitalia EM-tarkkuussuunnistuksista

Portugalin Palmelassa käytävät tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailut jatkuivat suomalaisittain mitä parhaiten. Jo ensimmäisenä päivänä tasaisen tarkkaa työtä tehnyt kaksikko, Jari Turto ja Antti Rusanen pystyivät myös toisena päivänä tekemään virheettömät suoritukset ja siitä palkintona oli EM-kultaa ja -hopeaa.

Hallitseva maailmanmestari Turto kertoi, että ensimmäisen päivän virheetön suoritus mahdollisti rennon valmistautumisen tämän päivän kilpailuun. EM-kulta on Turtolle ensimmäinen EM-mitali.

– Meillä ei Antin kanssa ollut paineita. Tavoitteena oli tehdä perushyvä suoritus ja saada kaikki oikein. Maalissa katsottiin sitten sekuntien perusteella, kumpi voittaa, Turto naureskeli kilpailun jälkeen.

Voittajaksi siis selvisi Turto, joka oli aikarasteilla joukkuekaveriaan 18 sekuntia nopeampi.

– Rata oli tänään selkeämpi kuin eilen. Osa rasteista oli helpompia, mutta mukana oli myös muutama tiukempi rasti, Turto analysoi kilpailua.

Pronssia otti puhtaan suorituksen tänään tehnyt nuori ruotsalainen Maarit Wiksell.

Mitali 0,5 sekunnilla paralympiasarjassa

Suomalaiset pääsivät viettämään mitalijuhlia myös paralympiasarjassa, kun Pekka Seppä onnistui pitämään tasonsa ja voitti ruotsalaisten Mikael Johanssonin ja Ola Janssonin jälkeen pronssia. Pronssi tuli vain puolen sekunnin erolla neljänneksi jääneeseen urheilijaan. Pronssi oli Sepän toinen EM-tasolta, sillä sastamalainen otti EM-pronssia myös 2010.

Joukkuekulta huipensi päivän

Tarkkuussuunnistuksen yhteydessä käytiin myös joukkuekilpailu, jonka suomalaiset voittivat joukkueella Jari Turto, Antti Rusanen ja Pekka Seppä. EM-hopeaa samoilla pisteillä, mutta 6,5 sekuntia hitaammalla suorituksella otti Ruotsi. Suomen kakkosjoukkue oli kilpailussa kolmas, mutta koska yhdeltä maalta lasketaan vain paras joukkue pronssia joukkuekilpailuissa sai Venäjä. Kilpailu pronssista oli tiukka sillä neljä maata oli samoissa pisteissä ja erot joukkueiden välillä saatiin aikarasteilla käytetyissä sekunteissa.

EM-tarkkuussuunnistukset jatkuvat huomenna keskiviikkona Tempon finaalilla. Suomelta odotetaan kilpailusta hyvää tulosta, sillä joukkueessa on niin tempon MM-kultamitalisti kuin MM-pronssimitalisti.