Kinni ja Portin MM-näyttökisan ykköset

Suunnistajat antoivat juhannusaattona Ruokolahdella keskimatkan MM-näyttöjä. Kilpailu oli sekä miesten että naisten sarjassa erittäin tasainen Saila Kinnin ja Fredric Portinin viedessä voitot.

Kinni voitti 27 sekunnin erolla toiseksi tulleen Sari Anttosen ja 33 sekunnin erolla kolmanneksi sijoittuneen Anni-Maija Fincken. Henna-Riikka Haikonen, Venla Harju ja Marika Teini valtasivat seuraavat kolme sijaa.

Miesten kisassa nopein oli Fredric Portin, joka jätti neljän miehen tiiviin ryppään vajaalla parillakymmenellä sekunnilla. Virolainen Timo Sild oli Portinia 12 sekuntia hitaampi ja muutaman sekunnin välein häntä seurasivat Topi Anjala, Hannu Airila, Miika Kirmula  ja Elias Kuukka. Koko kärkikuusikko mahtui 19 sekunnin sisään.

Kisamaasto oli pohjaltaan erittäin raskas, mutta näkyvyys oli kauttaaltaan melko hyvä. Peitteisimmissä maastonosissa selkeät kalliokumpareet avittivat menoa.

– Molempien sarjojen kisa oli erittäin tasainen ja koko kärkipää eteni käytännössä virheittä. Miesten voittaja Fredric Portinin suoritus oli puhdas ja teknisesti hyvää tekemistä. Jukolasta mukaan tarttunut flunssa oli jo poissa, mutta painoi vielä jaloissa, kertoi maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini kisan jälkeen.

Viimeinen maastomatkojen MM-näyttökisa käydään sunnuntaina pitkällä matkalla. Tainin mukaan luvassa on raju kisa.

– Siinä punnitaan reitinvalintataidot ja luvattu helle tuo matkaan lisää rasittavuutta, Taini ennakoi.

Maastomatkojen MM-näyttökisojen lisäksi jäljellä on vielä Porvoossa viikon kuluttua kilpailtava sprintti, joka on samalla Huippuliigan finaaliosakilpailu.