Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry on avannut uudet nettisivut. Uudistuksen myötä suek.fi-sivustolla on uusia toimintoja ja sisältö on entistä kattavampi. Samalla julkaistiin myös uusi Puhtaasti paras -verkkokoulutus, joka on päivitetty uuden säännöstön mukaiseksi.
SUEKin nettisivusto tarjoaa laajan tietopaketin niin urheilijoille, heidän tukihenkilöilleen kuin muille asiasta kiinnostuneille sekä antidopingtoiminnasta, kilpailumanipulaation torjunnasta, katsomoturvallisuudesta kuin urheilun eettisistä asioistakin. Sivustolta löytyvät mm. vuoden vaihteessa julkaistu Suomen uusi antidopingsäännöstö, koulutusmateriaaleja sekä suomenkieliset WADAn tuoreeseen Maailman antidopingsäännöstöön liittyvät Urheilijan opas ja Urheilijan asiakirja.
Uudistus näkyy käyttäjille aiempaa monipuolisempana palveluna. Varsinaiset sivuston kieliversiot (englanti, ruotsi) julkaistaan alkuvuodesta, mutta urheilijoille tärkeiden KAMU- ja ILMO-palveluiden kieliversioihin pääsee edelleen palveluiden etusivun linkeistä. KAMU-lääkehausta urheilija tai terveydenhuollon ammattilainen voi tarkistaa Suomessa saatavien valmisteiden kuulumisen WADAn eli Maailman antidopingtoimiston julkaisemaan Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -luetteloon. Uutena palveluna KAMU julkaistaan nyt myös englanninkielisenä sekä nettisivuilla että mobiilisovelluksena aiemman suomenkielisen version rinnalla. SUEK on kehittänyt KAMUn yhteistyössä Lääketietokeskuksen kanssa.
Uudistunut Puhtaasti paras -verkkokoulutus on myös suoritettavissa 1.1.2021 alkaen tutussa Puhtaasti paras -osoitteessa. Verkkokoulutuksen avulla urheilijat ja heidän tukihenkilönsä voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu vuoden alussa voimaan tulleeseen Suomen antidopingsäännöstöön. Osioissa on videoita, harjoituksia ja tietosisältöä. Verkkokoulutusta ei tarvitse suorittaa kerralla, koska suoritukset tallentuvat ohjelmaan. Kun verkkokoulutus on suoritettu hyväksytysti, koulutuksesta saa sähköpostitse diplomin. Koulutuksen videot on toteutettu yhteistyössä suomalaisten urheilijoiden ja valmentajien kanssa.
Myös ILMO-palvelun kielivalikoima laajenee. Se toimii jatkossa myös ruotsiksi. ILMO-palvelussa voi tehdä ilmoituksen epäillessään doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta tai muuta eettistä rikkomusta urheilussa. Ilmoituksen voi tehdä halutessaan nimettömästi.
Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477