Suomi kuudes suunnistuksen maailmancupin sprinttiviestissä

Suunnistuksen maailmancupin päätöskilpailuna suunnistettiin sprinttiviesti Italian Cortina d’Ampezzossa. Kilpailu oli enimmäkseen perinteistä sprinttisuunnistusta, mutta erikoisin ratamestarin yllätys oli yhden rastin sijoittaminen jäähallin jäälle, jonne juostiin jään päälle asennettuja mattoja pitkin.

Suomi sijoittui viestissä kuudenneksi joukkueella Veera Klemettinen, Akseli Ruohola, Aleksi Niemi ja Venla Harju.

Norja nousi kilpailun voittoon erityisesti kolmannen osuuden Kasper Harlem Fosserin kovan juoksun ansiosta, sekä Norjan ankkurin Andrine Benjaminsenin onnistuessa loppukamppailussa Ruotsin Sara Hagströmiä ja Sveitsin Simona Aebersoldia vastaan. Norja otti voiton viiden sekunnin erolla Ruotsiin, ja Sveitsi jäi ankkuriosuuden lopussa 51 sekunnin erolla kolmanneksi.

Suomen aloittaja Veera Klemettinen.
Kuvaaja: Seppo Väli-Klemelä

Suomen joukkueen aloittaja Veera Klemettinen aloitti vahvasti, mutta loppuradalla muutama joukkue pääsi eri reitinvalinnan turvin ohitse. Ensimmäisessä vaihdossa Suomen sijoitus oli 17:s kuitenkin vain 52 sekuntia kärjessä vaihtunutta Ruotsia perässä.

Toisella osuudella Akseli Ruohola suunnisti varmasti ja vaihtoi kymmenentenä 1.07 kärkimiestä Sveitsin Joey Hadornia perässä. Kolmannella osuudella Norjan Kasper Harlem Fosser rynnisti 46 sekunnin takamatkalta kärjessä kolmanteen vaihtoon, ja Suomen Aleksi Niemi säilytti sijoituksen kymmenentenä eron ollessa 1.29 Norjaan.

Ankkuriosuudella Suomen Venla Harju nosti joukkueen sijoitusta parilla pykälällä kahdeksanneksi, ja maailmancupin lopputuloksissa vain parhaat joukkueet huomioiden sijoitus oli lopulta kuudes. Eroa voittajajoukkue Norjaan kertyi maalissa 2.23.

Veera Klemettinen, Akseli Ruohola, Aleksi Niemi, Venla Harju

Maailmancupin joukkuepisteissä Suomi sijoittui neljänneksi (3774 pistettä). Voiton otti Ruotsi (7404), toisen tilan Sveitsi (6432) ja kolmannen tilan Norja (6115).

Tulokset – Suunnistuksen maailmancupin sprinttiviesti 3.10.2021, Cortina d’Ampezzo, Italia

1) Norja (Victoria Haestad Björnstad, Audun Heimdal, Kasper Harlem Fosser, Andrine Benjaminsen) 1.04.49, 2) Ruotsi (Tove Alexandersson, Isac von Krusenstierna, Emil Svensk, Sara Hagström) 1.04.54, 3) Sveitsi (Paula Gross, Joey Hadorn, Matthias Kyburz, Simona Aebersold) 1.05.40, 4) Iso-Britannia (Grace Molloy, Chris Smithard, Ralph Street, Megan Carter Davies), 5) Tšekki (Denisa Kosova, Tomas Krivda, Jakub Glonek, Tereza Janosikova) 1.06.40, 6) Suomi (Veera Klemettinen, Akseli Ruohola, Aleksi Niemi, Venla Harju) 1.07.13