Varmista paikkasi Fin5-suunnistusviikolla

Artikkelikuva: Ari Saloranta

Ensi kesän suunnistusviikko suunnistetaan Orimattilassa, Lahdessa ja Hollolassa 12.-17.7.2022. Viisi osakilpailua sijoittuu neljään eri kilpailukeskukseen.

Kaksi ensimmäistä osakilpailua käydään Orimattilan Sammalistossa. Suunnistusviikon aloittava pitkän matkan kilpailu on samalla World Ranking Event -osakilpailu ja mukaan odotetaan kansainvälisiä huippuja. Keskiviikkona on keskimatkan kilpailu samasta kilpailukeskuksesta, mutta eri maastonosassa. Sammaliston maasto on tunnetusti pienipiirteistä avokalliomaastoa, joka tarjoaa haastetta kokeneemmillekin kartanlukijoille.

Fin5-suunnistusviikolla huomioidaan terveysturvallisuuden lisäksi suunnistajien turvallinen liikkuminen. Kolmas osakilpailu on sprintti Lahden keskustan tuntumassa, osin tunnelmallisella puutaloalueella. Sprintti on samalla toinen viikon kahdesta WRE-kilpailusta. Neljäs osakilpailu suunnistetaan keskimatkan kilpailuna Hollolan Tiirismaalla, ja viides takaa-ajona Lahden Tapanilassa. Tiirismaa Etelä-Suomen korkeimpana huippuna asettaa suunnistajille fyysisen haasteen, eikä Tapanilan suppamaasto päästä ketään liian helpolla.

Ratamestarit suunnittelevat näihin maastoihin ratoja kaiken tasoisille ja ikäisille suunnistajille. Eliittisarjoissa (H/D21E) kolme parasta palkitaan rahapalkinnoin. Kuntosuunnistajat pääsevät huippujen kanssa samoihin maastoihin omille radoilleen. Lapsiperheille on tarjolla rastireitti, minkä ansiosta ensikertalaisetkin voivat lähteä tutustumaan maastoon kartan kanssa.

Fin5-suunnistusviikolla huomioidaan sen rooli koko perheen tapahtumana. Välipäivän ohjelma tarjoaa tekemistä alueella paitsi suunnistajille myös huoltajille, kannustajille ja jälkikasvulle. Lahden seudun alue tarjoaa lukuisia erilaisia vaihtoehtoja majoittumiseen. Kohde on vetovoimainen suunnistusviikon osallistujille keskeisen sijaintinsa vuoksi. Lyhyet etäisyydet Etelä-Suomeen mahdollistavat ensikertalaisten matalan kynnyksen osallistumisen tapahtumaan. Myös päiväretki kannustusjoukkoihin onnistuu kätevästi seutukunnan alueelta.

Ilmoittautuminen suunnistusviikolle tapahtuu IRMA-palvelussa. Mukaan voi ilmoittautua koko suunnistusviikolle tai vain yksittäiseen osakilpailuun. Seuraava ilmoittautumisporras sulkeutuu 28.2.2022. Ilmoittautumalla mukaan helmikuun aikana varmistat paikkasi suunnistusviikolle edullisempaan hintaan!

Lisätietoja suunnistusviikosta löytyy tapahtuman kotisivuilta.
Sosiaalisen median kanavissa tiedotusta voi seurata käyttäjänimellä @2022fin5 sekä tunnisteella #2022fin5

Kisajärjestäjien tiedote