Petteri Hakalalle EM-kultaa tarkkuussuunnistuksen tempokilpailussa Kirkkonummella

Tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailut jatkuivat lauantaina Kirkkonummen Veikkolassa tempokilpailulla. Aamupäivän karsintakilpailun tulosten perusteella 36 urheilijaa eteeni iltapäivän finaalikilpailuun. Suomen joukkueesta kuusi urheilijaa selvittivät aamupäivän tempokilpailun aikarastitehtävät riittävän nopeasti ja selvittivät tiensä finaaliin.

Veikkolan keskustan ja urheilukentän vieressä kiertänyt rata oli monipuolinen sekä teknisesti vaativa. Lisäksi finaalin ajan vallinnut ajoittain kovakin sade vaikeutti rastien havainnointia ja teki kaikista olosuhteista hieman vaativammat.

Suomalaisille vaativa kilpailu soveltui erinomaisesti, ja Petteri Hakala pääsi juhlimaan EM-kultaa. Hopeaa otti Ruotsin Marit Wiksell jääden Hakalasta jo 77 sekuntia ja Antti Rusanen pronssia, vain kolme sekuntia hopeasta jääden.

Petteri Hakala

– Se oli yllätyksellinen ja erittäin haastava kartanlukutempo. Kisa ei ollutkaan pelkkää metsätempoa, ja siinä oltiin välillä myös rakennetussa ympäristössä, jossa piti havainnoida lähelle sekä kauas, kertoi Petteri Hakala.

Vaikka rata ja tehtävät tarjosivat yllätyksiä, niin mestari Hakala onnistui suorituksessaan vahvasti.

– Luin itseni joka asemalla tarkasti kartalle, ja ratkoin tehtävät huolellisesti yksi kerrallaan. Paketti pysyi hyvin kasassa, enkä lähtenyt vastaamaan ennen kuin olin täysin varma ratkaisusta. Kovemmalla tykityksellä siitä olisi saanut vielä jonkin verran sekunteja pois, mutta tämä riitti tänään, ja olen suoritukseen erittäin tyytyväinen, kuvaili lähes ylivoimainen voittaja Petteri Hakala.

Antti Rusanen

Myös pronssimitalisti Antti Rusanen onnistui vahvasti vaativassa kilpailussa.

– Tämä oli kyllä vaativimpia tempokilpailuja mitä on urallani tullut vastaan. Karsinnan jälkeen mietin, että tahtia voisi finaaliin vielä kiristää, mutta finaalin alku muutti sen ajatuksen. Koitin sitten saada kaiken vain varmasti oikein, mutta en siinä aivan täysin onnistunut. Viimeisillä vaativilla asemilla varmasti vähän jäin, mutta olen silti erittäin tyytyväinen mitaliin, iloitsi Antti Rusanen.

Suomalaiset tähdittivät joukolla kymmenen parhaan listaa, ja Pinja Mäkinen nousi myös podium-paikalle kuudenneksi. Lisäksi Sami Hyvönen oli seitsemäs ja Lauri Mäkinen yhdeksäs.

Tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailut päättyvät sunnuntaina viestikilpailuihin Espoon Oittaalla.

Tulokset – EM-tarkkuussuunnistuksen tempokilpailu, 28.5.2022, Veikkola, Kirkkonummi

Avoin sarja: 1) Petteri Hakala FIN 329 s, 2) Marit Wiksell SWE 406 s, 3) Antti Rusanen FIN 409 s, 4) Sebastiano Lambertini ITA 434 s, 5) Martin Aarholt Waaler NOR 441 s, 6) Pinja Mäkinen FIN 446 s, 7) Sami Hyvönen FIN 453 s, … 9) Lauri Mäkinen FIN 481 s, 24) Juha Hiirsalmi FIN 594 s