Elias Kuukalle EM-pronssia pitkältä matkalta

Suunnistuksen EM-kisojen ensimmäinen mitalimatka oli suomalaisjuhlaa. Venla Harju ja Marika Teini ottivat kaksi mitalia naisten kilpailusta ja Elias Kuukka suunnisti pronssille miesten kisassa.

Kuukan EM-kisat ovat olleet vuoristorataa. Keskiviikon keskimatkan karsinnassa tullut suuri virhe pudotti hänet yllättäen lauantain finaalista. Seuraavana päivänä hän otti uransa ensimmäisen arvokisamitalin 17,3 kilometrin pitkällä matkalla.

– Olo on kaikin puolin tyhjä. Eilinen oli karsea pettymys ja sen vuoksi oli vaikea latautua tähän päivään. Nyt on kyllä oltava tyytyväinen. Suoritus ei ollut täydellinen, mutta silti parhaita, mitä olen ikinä tehnyt, Kuukka kertoi tuoreeltaan maalissa.

Kuukka jäi 17,3 kilometrin kilpailussa voitosta vain reilun minuutin. Euroopan mestariksi suunnisti Ruotsin Martin Regborn ja hopealle Norjan Eskil Kinneberg.

Suomen miesten joukkuepanos oli torstaina erinomainen. Olli Ojanaho oli kuudes, Eetu Savolainen kahdeksas, Miika Kirmula kymmenes ja Topi Syrjäläinen 11:s. Kahdenkymmenen parhaan joukkoon ehtivät myös Aleksi Karppinen (18:s) ja Aaro Aho (20:s).

EM-kisoissa pidetään perjantaina välipäivä. Kisat huipentuvat viikonloppuna lauantain keskimatkan finaaliin ja sunnuntain viesteihin.

Tulokset suunnistuksen EM-kisojen pitkä matka 4.8.2022, Rakvere, Viro

1) Martin Regborn SWE 1:39:18 2) Eskil Kinneberg NOR 1:39:49, 3) Elias Kuukka FIN 1:40:24, 4) Kasper Harlem Fosser NOR 1:40:56, 5) Emil Svensk SWE 1:42:37, 6) Olli Ojanaho FIN 1:44:39, 8) Eetu Savolainen FIN 1:45:11, 10) Miika Kirmula FIN 1:45:29, 11) Topi Syrjäläinen FIN 1:48:16, 18) Aleksi Karppinen FIN 1:50:12, 20) Aaro Aho FIN 1:51:03, 36) Joni Hirvikallio FIN 2:00:02