Viestiliigan kolmas osakilpailu kisataan sunnuntaina Mustasaaressa

Suunnistuksen Viestiliigan kolmas osakilpailu Kvarken-viesti suunnistetaan sunnuntaina Vaasan kupeessa Mustasaaressa IF Femmanin järjestämänä.

Kilpailumaastona toimii Märkenkallin tuulipuiston ympäristö. Ratamestari Andreas Hall kuvaa kilpailumaaston tarjoavan monenlaisia haasteita suunnistajille. Osa maastosta on erittäin pienipiirteistä ja tarkkaa suunnistustyötä vaativaa metsää, mutta välillä suunnistajat pääsevät kovaankin vauhdinpitoon avokallioalueilla. Vaikka korkeuserot eivät Pohjanmaalla päätä huimaa, pitää ratamestari maastoa silti fyysisesti raskaana.

Helsingin Suunnistajat ja Tampereen Pyrintö kärjessä

Helsingin Suunnistajien miehet ja Tampereen Pyrinnön naiset ovat osoittautuneet tasaisimmiksi suorittajiksi kauden kahdessa ensimmäisessä Viestiliigan osakilpailussa ja seurat johtavat liigan pistetilanteissa 25 pisteen erolla seuraaviin. Seuraavilla sijoilla naisten kilpailussa ovat Kevätyön voittanut Kalevan Rasti, ja FinnSpring-viestissä kakkoseksi suunnistanut Lahden Suunnistajat -37. Miehissä kakkospaikkaa pitää FinnSpring-viestin kakkonen MS Parma ja Kevätyön voittanut Tamperee Pyrintö.

Viestiliigan kokonaiskilpailun lisäksi Kvarken-viesti on tärkeä kenraaliharjoitus reilun kahden viikon päästä juostavaa Lakia-Jukolaa ajatellen. Mustasaaren viesti on viimeinen iso viesti ennen kesän kohokohtaa ja moni seura pitää kuluvan viikonlopun aikana Jukola-leiriä Pohjanmaan alueella.

Naisten kisaan on ilmoittautunut 43 naisten ja 91 miesten joukkuetta. Kolmiosuuksista Kvarken-viestiä voi seurata tuttuun tapaan ISTV:n ja Ruudun kautta. Lähetys alkaa kello 10.45 ja naisten viesti käynnistyy kello 11. Miesten viesti alkaa kello 12.30.

Viestiliigan 3. osakilpailu Kvarken-viesti

Tapahtuman sivut
Ilmoittautuneet joukkueet
ISTV:n lähetys
Ruudun lähetys
Viestiliigan sivut
Naisten pistetilanne kahden osakilpailun jälkeen
Miesten pistetilanne kahden osakilpailun jälkeen