Suunnistuksen opiskelijoiden MM-kilpailut päättyivät pronssimitaliin

Suunnistuksen opiskelijoiden MM-kilpailut Bulgarian Banskossa päättyivät suomalaismitaliin, kun naisten joukkue suunnisti viestissä pronssille. Joukkueessa suunnistivat Anniina Taipale, Tessa Salmia ja Hanne Hilo. Viestin voittoon suunnisti Ruotsi ja hopealle Sveitsi.

Suomalaisnaisten viesti käynnistyi mallikkaasti, kun Anniina Taipale vaihtoi kärkiletkassa heti toisena viisi sekuntia Tsekkiä perässä. Toisella osuudella tilanne kärjessä vaihtui, kun Ruotsi nousi kärkeen ja Suomen Tessa Salmia vaihtoi seitsemäntenä 4.31 erolla kärkeen. Kolmannella osuudella Suomen ankkuri Hanne Hilo nosti joukkueen upeasti pronssille.

– Näin alkuverryttelyn aikana karanteenialueelta vähän mikä tilanne on viestissä, ja hyvin lähteneestä aloituksesta sain hyvän tsempin päälle. Ankkuriosuudelle lähdettäessä siinä oli muutamia muita joukkueita ympärillä, mutta sain heti alussa eri vauhdin päälle ja otin ensimmäiset rastit hyvin. Kolmannen rastin tuntumassa näin viimeksi muita kilpakumppaneita menossa eri hajonnoille, ja sen jälkeen en muita nähnytkään. Suunnistus meni koko ajan sujuvasti, enkä hämääntynyt edes yhdellä kiviaidalla olleesta lähekkäisestä samankaltaisesta hajontarastista, kertoi Hanne Hilo.

Suomen joukkue suunnisti kilpailun surunauhojen kanssa edesmenneen Pasi Ikosen muistolle, ja se tuntui myös naisten joukkueen maaliintulossa.

– Varvausrastilla kuulin olevani kolmantena, ja suunnistin suhteellisen helpon loppulenkin luottavaisen varmasti. Viimeisen rastin lähestymisessä laskettelurinteessä kuulin koko joukkueen mahtavan kannustuksen, ja siinä tuli toistaiseksi urani parhaat suunnistuskisan loppufiilikset. Maalissa sanoin, että tämä mitali on omistettu Pasille. Siinä vaiheessa se pronssi oli meille voitettu, kuvaili joukkueen ankkuri Hilo.

Miesten kilpailun voittoon suunnisti Sveitsi ja Suomen miehet Jussi Raasakka, Jonny Donner ja Santeri Kirjavainen suunnistivat kahdeksanneksi.

Tulokset – Opiskelijoiden MM-viesti 5.8.2024, Bansko, Bulgaria

Naiset: 1) Ruotsi (Frida Vikström, Tilde Backlund, Johanna Kallvik Leuf) 1.27.26, 2) Sveitsi (Corina Hueni, Alina Niggli, Ines Berger) 1.28.47, 3) Suomi (Anniina Taipale, Tessa Salmia, Hanne Hilo) 1.32.44

Miehet: 1) Sveitsi (Dominic Mueller, Reto Egger, Fabian Aebersold) 1.24.07, 2) Ranska (Basile Basset, Quentin Andrieux, Quentin Moulet) 1.24.32, 3) Ruotsi 1.25.31, … 8) Suomi (Jussi Raasakka, Jonny Donner, Santeri Kirjavainen) 1.27.12