Neljä mitalia pyöräsuunnistuksen MM-viesteissä Bulgariassa

Artikkelikuvassa Andre Haga, kuvat: Kiril Panayotov

Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut päättyivät sunnuntaina viestikilpailuihin Bulgarian Shumenissa.

Miesten kilpailussa ennakkosuosikki Tsekki piti pintansa ja ajoi mestaruuteen joukkueella Jan Hasek, Vojtech Ludvik ja Krystof Bogar. Suomen miehet ajoivat kahden joukkueen voimin mukana mitalikamppailussa, ja lopulta ykkösjoukkueen Andre Haga kuittasi hopeamitalit Miika Nurmen sekä Samuel Pökälän kanssa. Suomen ero voittaja Tsekkiin oli vain 16 sekuntia. Pronssille ajoi Itävalta reilun minuutin Suomelle jääden.

– Miika ja Samuel pohjustivat kisan hyvin, ja pääsin pienellä erolla takaa-ajoon. Aika lailla yksin ajoin tänään koko matkan, ja sain nostettua sijoitusta hyvin parilla pykälällä. Käytännössä suoritus oli lähes virheetön, ja ajojalka oli tänään vahva. Teimme joukkueen kanssa hyvät ennakkospekulaatiot ratoihin, ja niiden mielikuvien avulla oli helppo lähteä päivän kisaan, iloitsi hopeajoukkueen ankkuri Andre Haga.

Ruska Saarela

Naisten kilpailussa Tanskan joukkue Caecilie Christoffersen, Nikoline Splittorff ja Camilla Soegaard ajoi odotetusti voittoon. Suomen joukkue Ingrid Stengård, Antonia Haga ja Ruska Saarela onnistui hienosti hopealle tiukalla 15 sekunnin erolla ennen pronssijoukkue Sveitsiä.

– Alussa minulla oli hieman hankaluuksia saada kartta kunnolla telineeseen, ja siinä perässä lähtenyt liettualainen pääsi edelle. Alkulenkillä meno tuntui vähän hitaalta, mutta rastit tulivat hyvin vastaan. Varvausrastilla en tiennyt mikä tilanne oli kisassa, mutta suunnistin loppurastit vain hyvin, ja maalissa hopeamitali oli iloinen yllätys, kertoi ankkuri Ruska Saarela.

– Sopivasti kisoista tuli täysi mitalien värisuora viikon aikana, niin täytyy olla tyytyväinen, summasi Ruska Saarela Bulgarian kisaviikkonsa.

Nuorten joukkueille hopeaa ja pronssia

Nuorten 20-vuotiaiden naisten kilpailussa kärkikaksikko pysyi muuttumattomana ensimmäisestä osuudesta lähtien. Ruotsi piti paikkansa kärjessä ja Suomen joukkue Kaisla Häkkinen, Aino Kankaanpää ja Emma-Riikka Laamanen ajoi hopealle 3.56 erolla Ruotsiin.

– Yritin lähteä liikkeelle suunnistus edellä, ja pääosin se taktiikka onnistui. Loppulenkillä minulla tuli yksi virhe ja kulku olisi voinut ehkä olla parempi, mutta hyvä fiilis jäi kisasta, kertoi Emma-Riikka Laamanen.

Nuorten 20-vuotiaiden miesten sarjassa Ranska piti alusta saakka viestin kärkipaikkaa hallussaan, mutta taustalla tilanne himmeämmistä mitaleista vaihteli. Ankkuriosuudella Ruotsin Jon Hansson varmisti Ruotsille hopeaa ja Eemil Koskinen Suomelle pronssia.

– Ajojalka oli tänään hyvän tuntuinen, mutta parilla välillä jäin tiheikköihin sekoilemaan, kun otin oikoja. Ruotsin joukkuetta näin monta kertaa, mutta lopulta se sitten pääsi karkuun, kertoi pronssijoukkueen ankkuri Eemil Koskinen.

Tulokset – pyöräsuunnistuksen MM-viesti 15.9.2024, Shumen, Bulgaria

Naiset: 1) Tanska (Caecilie Christoffersen, Nikoline Splittorff, Camilla Soegaard) 2.20.23, 2) Suomi (Ingrid Stengård, Antonia Haga, Ruska Saarela) 2.25.22, 3) Sveitsi (Jana Luscher Alemany, Celine Wellenreiter, Ursina Jaeggi) 2.25.37

Miehet: 1) Tsekki (Jan Hasek, Vojtech Ludvik, Krystof Bogar) 2.03.51, 2) Suomi (Miika Nurmi, Samuel Pökälä, Andre Haga) 2.04.07, 3) Itävalta (Hannes Hnilica, Georg Koffler, Andreas Waldmann) 2.05.21

Tulokset – pyöräsuunnistuksen nuorten MM-viesti 15.9.2024, Shumen, Bulgaria

Naiset 20v: 1) Ruotsi 1.50.29, 2) Suomi (Kaisla Häkkinen, Aino Kankaanpää, Emma-Riikka Laamanen) 1.54.25, 3) Ranska 1.59.06

Miehet 20v: 1) Ranska 1.37.58, 2) Ruotsi 1.42.48, 3) Suomi (Akseli Pesu, Eevert Kenttämies, Eemil Koskinen) 1.43.04