Mårten Boström sprintin seitsemäs

Mårten Boström vastasi parhaasta suomalaissuorituksesta suunnistuksen Nordic Tourin kolmannessa osakilpailussa. Tukholman lähellä Sigtunassa käydyssä pudotussprintissä Boström selvisi ainoana suomalaisena finaaliin, jossa hän oli lopulta seitsemäs. Kilpailun voitti Sveitsin Fabian Hertner, toinen oli Norjan Öysten Kvaal Österbo ja kolmas Sveitsin Matthias Kyburz.

Böström oli karsintojen 17:s ja selviytyi semifinaaleihin. Siinä hän teki mainion juoksun ja voitti oman semifinaaliryhmänsä.

– Semifinaalissa juoksu oli ennakkoluulotonta. Hän teki omia reitinvalintoja ja pystyi johtamaan kilpailua koko ajan. Se oli erinomainen suoritus ja toi itseluottamusta, sillä taakse jäi monta kovaa nimeä, kertasi maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini Boströmin semifinaalijuoksua.

Kahdeksan suunnistajan finaali oli tiukka, jossa pienet asiat ratkaisivat. Boström teki heti kakkoselle huonon reitinvalinnan ja jäi hiukan kärjestä. Kilpailun edetessä hän sai kärkiletkan kiinni, ja mahdollisuudet olivat kolmanteen sijaan. Pari epäonnistunutta leimausta kuitenkin verotti ratkaisevasti sekunteja. Ensin perhoslenkillä rastipukki kaatui juuri edellä leimanneen jälkeen ja se hidasti leimausta. Sen eron Boström sai vielä kirittyä kiinni. Mutta kolmanneksi viimeisellä rastilla hän jäi leimauksessa ruuhkaan. Siinä meni viimeistään toive palkintopallisijoituksesta.

– Tarkoitus oli, että Mårten pystyisi johtamaan kisaa. Hän lähtikin vauhdikkaasti, mutta väärä reitinvalinta heti toiselle rastille ja lopulta kaksi leimausongelmaa vei mahdollisuudet. Muuten meno oli vahvannäköistä, Taini kommentoi.

Naisten kisan voitti Tanskan Emma Klingenberg. Hän jätti kaksi aiempaa osakilpailua voittaneen Sveitsin Simone Nigglin toiseksi. Sveitsin Judith Wyder oli kolmas. Suomalaisia ei naisten finaalissa nähty. Paras suomalainen oli Ulrika Uotila, joka selvisi semifinaaliin, mutta jäi ryhmässään kuudenneksi.

Boströmiä ja Uotilaa lukuun ottamatta muut suomalaiset jäivät karsintoihin. Tuomo Mäkelä ja Jussi Suna tekivät yhden huonon reitinvalinnan, jonka takia he jäivät niukasti semifinaalien ulkopuolelle.

– Karsinta oli yksinkertainen. Siellä ei ollut paljon reitinvalintoja, vaan sai juosta suoraan. Naisilla oli vähän pehmeää suorittamista. Olisi pitänyt puristaa aggressiivisemmin, kommentoi Taini.

Nordic Tour jatkuu perjantaina Turussa käytävällä sprintillä ja päättyy lauantaina Kaarinassa pitkän matkan takaa-ajokisaan.