Hara viides MM-pyöräsuunnistuksen yhteislähtökilpailussa, Nurminen jatkoi nuorten mitaliputkea

Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut jatkuivat välipäivän jälkeen aivan Viborgin kupeessa ajetulla yhteislähtökilpailulla. Nopeatempoinen kilpailu ajettiin kaavamaisen polku-uraston värittämässä vauhdikkaassa maastossa hajontalenkein.

Suomalaiset jäivät niukasti ulos aikuisten mitaleilta. Naisten sarjan voitti kaikki henkilökohtaiset matkat näissä kisoissa voittanut Emily Benham Kvåle. Marika Hara sekä Antonia Haga olivat aivan loppuun asti mukana mitalitaistelussa. Marika Hara ajoi maaliin viidentenä, 14 sekunnin erolla voittajaan.

– Lähellä se oli. Lopussa oli erikoinen veto ratamestarilta, kun miesten ja naisten sarja olivat samaan aikaan loppulenkin samoilla rasteilla. Yhteislähtökilpailussa on aina ruuhkaa, mutta tämä korosti asiaa vielä entisestään, ja välillä oli törmäilyt lähellä. Olisi pitänyt pystyä ajamaan alussa kovempaa, että olisi ollut aivan Benhamin kannassa loppulenkille. Mutta tähän riitti paukut tällä kertaa, analysoi Hara.

Antonia Haga löysi yhteislähtökisaan paremman vireen ja nousi hienosti kuudenneksi.

– Muutaman kisan lämmittelyt auttoivat ja nyt kulki hyvin. Tänään oli vauhdikasta ajoa ja jännä kisa. Pari reitinvalintaa oli jälkikäteen ajateltuna huonoja, kun niissä polku olikin kunnoltaan odotuksiani huonompia. Mutta muutoin olen kisaan ja tulokseen tyytyväinen, iloitsi Haga.

Miesten kilpailussa Tsekit antoivat myrskyvaroituksen jo huomista viestiäkin ajatellen ja ajoivat yhteislähtökisan kolmoisvoittoon. Myös suomalaiskolmikko Jussi Laurila, Samuel Pökälä ja Pekka Niemi ajoivat kisaa monessa kohtaa yhtämatkaa. Suomalaisten tahti ei tällä kerralla kuitenkaan riittänyt kymppisakkiin ja Jussi Laurila sijoitus oli lopulta 11.

– Tosi nopeavauhtinen kisa oli tänään. Suoraviivaista suunnistusta ja melkein ylivauhtista ajoa jos jalkaa riitti. Viimeisellä lenkillä kärki näkyi vielä, mutta sitten teimme huonomman reitinvalinnan, ja jäimme takaa-ajoletkaan. Siihen se oikeastaan ratkesi tänään, kertoi Laurila.

Kaarina Nurmiselle jo neljäs nuorten MM-mitali näissä kisoissa.

Nuorten naisten MM-kilpailussa Kaarina Nurminen jatkoi vakuuttavia otteita ja otti kisojen neljännen mitalinsa. Nyt Nurmisen pronssi tuli reilun kolmen minuutin erolla Tanskan Nikoline Splittorffiin.

– Minulla oli alussa hirmuiset ajohalut ja tein siinä ison virheen. Sen jälkeen skarppasin ja suunnistus sujui paremmin. Luulin loppukisasta, että olen ihan häntäpäässä, ja maaliin tullessa tieto mitalista oli iso yllätys, iloitsi Nurminen.

Nuorten miesten MM-kilpailussa Juha Lilja sijoittui parhaana suomalaisena neljänneksi, vajaa puoli minuuttia voittaja Tanskan Thomas Steinthalille hävinneenä.

– Kärki oli lähellä ja näkyi kyllä edellä koko loppulenkin. Yritin ajaa kiinni ja otin muutamia eri reitinvalintojakin. Ne oli kuitenkin tasavahvoja valintoja, eikä tilanne muuttunut mihinkään. Hyvä kisa ja vahva kulku oli, kertoi Lilja.

Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut päättyvät lauantaina viesteihin.

Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut, Viborg, Tanska, yhteislähtökilpailu 2.8.

Naiset: 1) Emily Benham Kvåle GRB 61.50, 2) Camilla Soegaard DEN 61.56, 3) Anastasiya Svir RUS 62.00, 4) Nadia Larsson SWE 62.01, 5) Marika Hara FIN 62.04, 6) Antonia Haga FIN 62.49, 19) Ruska Saarela FIN 65.14, 23) Henna Saarinen FIN 67.41, 24) Ingrid Stengård FIN 67.43, 37) Jutta Nurminen FIN 78.25

Miehet: 1) Jiri Hradil CZE 60.09, 2) Krystof Bogar CZE 60.10, 3) Vojtech Stransky CZE 60.11, 4) Anton Foliforov RUS 60.40, 5) Grigory Medvedev RUS 60.43, Valeriy Gluhov RUS 60.43, 11) Jussi Laurila FIN 61.52, 12) Samuel Pökälä FIN 61.56, 22) Pekka Niemi FIN 63.30, 26) Anders Blomster FIN 64.26, 45) Kare Kaskinen FIN 68.36, Andre Haga FIN dsq

Nuorten (20-v) MM-kilpailut, yhteislähtökilpailu 2.8.

Naiset: 1) Nikoline Splittorff DEN 49.06, 2) Vilma Kralova CZE 50.10, 3) Kaarina Nurminen FIN 52.20, 4) Alena Aksenova RUS 53.08, 5) Lena Schnetz AUT 53.25, 6) Georgia Skelton NZ 53.32, Lucie Rudkiewicz FRA 53.32, 10) Saara Yli-Hietanen FIN 53.59, 17) Pinja Koskinen FIN 56.39, 27) Anna Ruokola FIN 61.53, 29) Viivi Voutilainen FIN 62.50, Eveliina Välimaa FIN dns

Miehet: 1) Thomas Steinthal  DEN 49.06, 2) Jan Hasek CZE 49.13, 3) Danil Buzovkin RUS 49.14, 4) Juha Lilja FIN 49.34, 5) Noah Rieder SUI 50.52, 6) Jason Bedry FRA 51.40, 9) Teemu Kaksonen FIN 51.45, 10) Miika Nurmi FIN 52.43, 14) Väinö Venetjoki FIN 53.55, 26) Wertti Autio FIN 62.20, Tomi Nykänen FIN dsq

Suunnistusliiton kuvapankki: kuva.sslmedia.info