Sepälle MM-hopeaa, joukkuekisasta MM-kultaa

Suomi sai kaksi mitalia lauantaina Skotlannissa päättyneistä tarkkuussuunnistuksen MM-kisoista. Suomi puolusti viime vuotista joukkuekilpailun MM-kultaa onnistuneesti joukkueella Antti Rusanen, Lauri Kontkanen ja Pekka Seppä. Sama kolmikko otti Suomen ensimmäisen MM-joukkuekullan vuosi sitten Ranskassa.

Vaikka Ruotsi vei molempien henkilökohtaisten sarjojen mestaruudet, ratkaisi joukkuekilpailun oma aikarasti voiton Suomelle. Molemmat joukkueet keräsivät 72 pistettä, mutta suomalaiset selvisivät virheittä joukkuekilpailun aikarasteista. Ruotsin yksi virhe aikarastilla toi voiton Suomelle.

Paralympiasarjassa Suomen Pekka Seppä oli hienosti hopealla. Sepän mitali on Suomen ensimmäinen tarkkuussuunnistuksen MM-mitali paralympiasarjassa. Aiemmin Seppä on parhaimmillaan ollut neljäs MM-tasolla.

Seppä jäi pisteen kisan voittajalle Ruotsin Ola Janssonille. Sama ero oli jo ensimmäisen kisapäivän jälkeen.

Avoimessa sarjassa Suomen Antti Rusanen oli seitsemäs. Hän teki ratkaisevan virheen lauantain toisella aikarastilla. Mikäli tämä aikarasti olisi ollut Rusasella oikein, olisi hän voittanut koko kilpailun. Rusasella eroa kultaan oli siis vain yksi piste. Pronssimitaliin riitti 43 pistettä, mutta aikarastivirheen sakkoaika pudotti suomalaisen tiukassa kisassa samoilla pisteillä seitsemänneksi.

Tarkkuusuunnistuksen MM-kisat, Skotlanti

Avoin sarja: 1) Stig Gerdtman SWE 44/118,5, 2) Vitali Kutserenko UKR 44/159, 3) Sergei Stoian UKR 43/60, 4) Christian Gieseler GER 43/68,5, 5) Ian Ditchfield GBR 43/71,5, 6) Mark Heikoop NED 43/79, 7) Antti Rusanen FIN 43/143,5, 20) Lauri Kontkanen FIN 41/133,5, 35) Hannu Niemi FIN 38/165, 47) Martti Inkinen FIN 35/124,5.

Paralympiasarja: 1) Ola Jansson SWE 42/138, 2) Pekka Seppä FIN 41/75, 3) Dmitri Kutserenko RUS 40/252,5, 4) Evaldas Butrimas LTU 39/66, 5) Ivica Bertol CRO 39/177,5, 6) Kari Pinola FIN 38/191,5, 28) Matti Mäntyniemi FIN 26/120.

Joukkuekilpailun tulokset: 1) FIN 72 pistettä/91 sekuntia (Lauri Kontkanen, Antti Rusanen, Pekka Seppä), 2) SWE 72/148,5 (Stig Gerdtman, Olan Jansson, Marit Wiksell), 3) CRO 71/124,5 (Ivo Tisljar, Ivica Bertol, Zdenko Horjan), 4) LTU 70/106,5, 5) CZE 69/67, 6) UKR68/267,5.